Over Maud

Mijn naam is Maud van Oorschot (1981) en moeder van twee zoons. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als dramatherapeut. In 2008 ben ik mijn praktijk gestart.

Al in mijn vroege jeugd ben ik begonnen met het volgen van theatercursussen wat is uitgemond in een grote passie voor spel. Ik ontdekte welke meerwaarde spel kan hebben bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Met deze wetenschap lag voor mij een opleiding creatieve therapie drama voor de hand.

 

pasfoto3

 

Als zelfstandig therapeut werk ik nauw samen met andere disciplines zoals huisartsen, psychologen en orthopedagogen. Ik werk op individuele basis met kinderen, jongeren en volwassenen met diverse hulpvragen. Bij een aantal kinderen en jongeren werk ik als ambulant begeleider omdat zij of hun ouders extra ondersteuning nodig hebben in de zorg die het kind nodig heeft.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT). Deze vereniging is onderdeel van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Via de NFG ben ik geregistreerd bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en sta ik vermeld in de zorggids.

‘Ik was uitgeput door de zorgen over mijn dochter. Na enige tijd begeleiding van Maud heeft mijn dochter weer meer zelfvertrouwen en leert situaties steeds beter te herkennen en te overzien. Ik heb gewoon weer een gezellige leuke puber in huis. Ik zie mijn dochter met de week groeien!!’ (moeder van een cliënt)